Batman Vol. 3: Death of the Family Ελληνικό Review

Ο Joker, ως ο κλασσικότερος και πιο εικονικός εχθρός του Batman, δεν άργησε να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην ανεπανάληπτη σειρά The New 52, και αυτή ήταν μία απ’τις πιο συναρπαστικές και δολοφονικές εμφανίσεις του, καθώς επιστρέφει στον τρίτο τόμο της σειράς, Βatman Death of the Family. Μετά την εξουδετέρωση της Αυλής των Γλαύκων στο προηγούμενο volume, ο Batman έρχεται αντιμέτωπος με τον χειρότερο του εφιάλτη, και αυτήν την φορά είναι πιο τρελός από ποτέ.

Πλοκή

Μετά από έναν χρόνο απουσίας όντας εξαφανισμένος από την Gotham City, o Joker επιστρέφει πιο διαστροφικός και δολοφονικός από ποτέ. Αν νομίζατε πως γνωρίζατε πόσο τρελός είναι ο Joker, ετοιμαστείτε να αποδειχθείτε λάθος, γιατί αυτήν την φορά έχει ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό μπορεί να φανεί απ’το γεγονός πως αφότου διέταξε τον Doll Maker να του αφαιρέσει το πρόσωπο, στον πρώτο τόμο του Detective comics, επέστρεψε κολλώντας το με συρραπτικό, φορώντας το σαν μάσκα, επειδή απλά αυτό ήταν διαστροφικά αστείο για εκείνον. Και η πρώτη του κίνηση ήταν να μπει στο αστυνομικό τμήμα της Gotham City και να σκοτώσει την πλειοψηφία των αστυνομικών που ήταν μέσα, εμπαίζοντας παράλληλα τον Jim Gordon.

Καθώς ο Batman κάνει τα πάντα για να τον εντοπίσει, ο Joker αφήνει ένα ίχνος στοιχείων και παγίδων που αφορούν τα πρώτα του εγκλήματά και καταλήγουν σε μία επικίνδυνη απειλή για όλο το Bat-Family. Με τον Joker να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τις πραγματικές τους ταυτότητες, ο Batman προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους υπόλοιπους ότι είναι όλα ένα παιχνίδι του Joker, αλλά αυτός ο ισχυρισμός αρχίζει να φαίνεται λανθασμένος καθώς οι επιθέσεις χτυπούν πιο κοντά στο σπίτι.

Κριτική

Υπάρχουν πάρα πολλές εκπληκτικές ιστορίες του Batman και του Joker όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ακόμη και έτσι ο Scott Snyder με το Death of the Family καταφέρνει να δημιουργήσει μια μοναδική και ξεχωριστή ιστορία, δείχνοντας μας για ακόμη μια φορά πως είναι από τους καλύτερους συγγραφείς στην ιστορία του Batman. Όπως μας συνηθίζει, η ιστορία ξεκινάει με ένα δυνατό ταρακούνημα και σταθερά οδεύει σε ένα φαινομενικά άλυτο μυστήριο αφήνοντας πολλά ίχνη στο διάβα του, καθώς κάποια ανησυχητικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα. Για μία ακόμη φορά, η αφήγηση της ήδη εκπληκτικής ιστορίας σε συνδυασμό με τον εικονικό χαρακτήρα του Joker δημιουργούν ένα μοναδικό και συναρπαστικό Graphic novel, που ταυτόχρονα απαντάει σε αρκετές διαχρονικές ερωτήσεις που είχαμε για τους χαρακτήρες.

Εννοείται πως δεν γίνεται να συζητάμε για την σειρά Batman The New 52 χωρίς να αναφέρουμε τον αριστουργηματικό Greg Capullo και την εκθαμβωτική εικονογράφηση του. Όπως σε κάθε volume της σειράς, το artwork του Greg Capullo ανεβάζει επίπεδο την εμπειρία του κόμικ και δίνει ζωντάνια στο βιβλίο με τα εκπληκτικά σκίτσα του, που προσδίδουν τον κατάλληλο τόνο για την ιστορία.

Συμπερασματικά, το Batman Vol 3: Death of the Family είναι ένα Graphic novel που πρέπει κάθε φίλος του Batman να διαβάσει ακόμη και αν δεν είναι λάτρης του Joker, καθώς αυτή η ιστορία θα σας κάνει να αδημονείτε για την επιστροφή του. Το συγκεκριμένο κόμικ είναι από τα καλύτερα στην ιστορία του Σκοτεινού Ιππότη, άλλα και του Joker, με τον Scott Snyder και τον Greg Capullo να μας χαρίζουν ένα εκπληκτικό και κλασσικό Graphic novel που θα αφήσει ιστορία.

Βαθμολογία: 8,5 / 10

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Batman Vol. 3: Death of the Family από το επίσημο site της DC Comics πατώντας εδώ.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.