Τα 4 καλύτερα Aquaman κόμικ για νέους αναγνώστες


Μπορεί παλαιότερα όταν κάποιος άκουγε το όνομα Aquaman να μην έδινε ιδιαίτερη σημασία στον χαρακτήρα, ή ακόμη και να τον περιφρονούσε, όμως όλα αυτά άλλαξαν τα τελευταία χρόνια με την κυκλοφορία της ταινίας Aquaman από την DC, όπου αποτύπωσε το πραγματικό κύρος του Arthur Curry. Κάποιος που δεν έχει διαβάσει ποτέ κόμικ του Aquaman είναι λογικό να μην γνωρίζει για αυτόν τον χαρακτήρα και το πόσο συναρπαστικός είναι, αλλά ευτυχώς η ταινία έδωσε την δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να εξερευνήσουν τον κόσμο του.

Η αλήθεια είναι πως ο Aquaman αναγεννήθηκε και στα κόμικ τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα το 2011 με την σειρά The Νew 52, αποκτώντας κάποιες εκπληκτικές ιστορίες και δημιουργώντας μια νέα εικόνα για αυτόν τον εικονικό χαρακτήρα. Παρακάτω είναι τα τέσσερα κόμικ που προτείνουμε σε κάποιον που δεν έχει διαβάσει ποτέ κόμικ του Aquaman για να αρχίσει να ανακαλύπτει τον μοναδικό αυτόν υπερήρωα.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες φανταστικές ιστορίες του Arthur Curry, όμως επιλέξαμε τις πιο προσιτές για έναν νέο αναγνώστη και αυτές που είναι στην πλειοψηφία τους καινούριες ώστε να μπορεί κάποιος να έχει άμεση επαφή με το continuity της DC.

4. Aquaman Volume 1: The Drowning (Rebirth)

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι το πιο πρόσφατο ξεκίνημα σειράς κόμικ Aquaman με το DC Rebirth το 2016 κάνοντας το ένα ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει ένας νέος αναγνώστης να ανακαλύπτει τον κόσμο του. Παρόλο που είναι σχετικά καινούρια ιστορία έχει ήδη πάρει την θέση της στα κλασσικά κόμικ του χαρακτήρα διενεργώντας ως μια νέα αρχή για τον υπερήρωα, βλέποντας τον να δρα τόσο ως βασιλιάς όσο και ως ήρωας, καθώς η Ατλαντίδα στοχοποιείται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Ενδεχομένως να μην είναι το πιο αριστουργηματικό κόμικ του Aquaman, αλλά δρα ως μια πολύ καλή εναρκτήρια ιστορία για έναν καινούριο αναγνώστη. Ο συγγραφέας Dan Abnett καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών με μία πολύ ιδιαίτερη ιστορία και με μια εκπληκτική απόδοση των χαρακτήρων στο συγκεκριμένο Graphic Novel.

3. Aquaman: The Atlantis Chronicles

Παρόλο που αυτή είναι η μοναδική ιστορία στην λίστα που δεν περιλαμβάνει τον Arthur Curry ως τον βασικό χαρακτήρα, είναι μια από τις καλύτερες στην ιστορία του Aquaman. Η ιστορία επικεντρώνεται περισσότερο στο κόσμο της Ατλαντίδας και αρκετά λιγότερο στον Aquaman, κάνοντάς το ένα anthology κόμικ. Σε αυτό το Graphic Novel ο συγγραφέας Peter David εξερευνά τις νεότερες μέρες της Ατλαντίδας , από το πώς η πόλη βυθίστηκε στον Ωκεανό έως τις βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις για τον κόσμο της επιφάνειας. Μαζί με ένα εκπληκτικό artwork το κόμικ μας ξεναγεί στον ιδιαίτερο κόσμο της Ατλαντίδας, και παρόλο που ο Aquaman δεν είναι βασικός χαρακτήρας, η ιστορία στο τέλος ακολουθεί την γέννησή του και την αρχή μιας νέας εποχής για την Ατλαντίδα.

2. Aquaman Volume 3: Throne of Atlantis (The New 52)

Ίσως η καλύτερη ιστορία Aquaman στα νεότερα χρόνια , το Throne of Atlantis είναι ταυτόχρονα και μία απ’τίς καλύτερες ιστορίες της DC. Μετά από μια άγνωστη επίθεση στην πόλη της Ατλαντίδας ο αδερφός του Aquaman και βασιλιάς της Ατλαντίδας, Ocean Master, κηρύττει πόλεμο στο κόσμο της επιφάνειας. Είναι μια φοβερά καλογραμμένη ιστορία , δραστηριοποιώντας και άλλους χαρακτήρες της DC σε ένα μαγευτικό event υπερηρώων όπου δείχνει την πραγματική δύναμη του Aquaman αλλά και τον λόγο που είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας. Το Throne of Atlantis είναι μια ιστορία που κάθε φίλος, όχι μόνο του Aquaman, αλλά και γενικά των κόμικ πρέπει να έχει διαβάσει.

1. Aquaman Volume 1: The Trench (The New 52)

Η ιδανική ιστορία για να αρχίσει ένας νέος αναγνώστης να εξερευνεί αυτόν τον μοναδικό χαρακτήρα και αυτόν τον φανταστικό κόσμο είναι το Aquaman Volume 1: The Trench. Πρόκειται για το πρώτο Volume της εκπληκτικής σειράς The New 52 από τον μοναδικό Geoff Johns, έναν από τους καλύτερους συγγραφείς κόμικ στην σύγχρονη ιστορία. Η σειρά Aquaman του 2011 είναι στο σύνολο της ίσως η καλύτερη σειρά κόμικ του χαρακτήρα που βγήκε ποτέ.

Σε αυτό το το Graphic Novel ο Aquaman μας συστήνεται απ’τήν αρχή, κάνοντας ένα φρέσκο ξεκίνημα σε ένα από τα πιο προσβάσιμα και συναρπαστικά κόμικ για κάποιον που δεν έχει ξαναδιαβάσει τίποτα σχετικό με τον χαρακτήρα. Η ιστορία επικεντρώνεται στον Aquaman να αντιμετωπίζει την φυλή Trench, μία ομάδα αιμοβόρων πλασμάτων που έχουν ως σκοπό να καταβροχθίσουν οτιδήποτε έχει σφυγμό. Παρόλο που η ιστορία ακούγεται απλή, η αριστουργηματική γραφή του Geoff Johns αλλά και τα υπέροχα σχέδια του Ivan Reis κάνουν αυτήν την ιστορία την πιο προσιτή, ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική για έναν νέο αναγνώστη.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον χαρακτήρα από το επίσημο site της DC πατώντας εδώ.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *