Τα καλύτερα DC Black Label κόμικ


Το DC Black Label είναι μια ξεχωριστή κατηγορία κόμικ της DC που αποτελείται από original μίνι σειρές τίτλων, οι οποίες διαδραματίζονται σε ένα διαφορετικό σύμπαν από το τρέχων της DC. Σκοπεύει στο να παρουσιάζει διαχρονικούς χαρακτήρες τους σύμπαντος της απευθυνόμενο σε ένα πιο ώριμο κοινό με αυτόνομες σειρές. Ο πρώτος τίτλος του DC Black Label ήταν το Batman: Damned και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 19 Σεπτεμβρίου του 2018.

Με λίγα λόγια, το Black Label αφηγείται ιστορίες με έναν πιο ενήλικο προσανατολισμό στους αγαπημένους χαρακτήρες του σύμπαντος της DC. Υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί τίτλοι του Black Label που έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, οι οποίοι είναι ιδιαιτέρως συναρπαστικοί και ξεχωριστοί, και στην πλειοψηφία τους αξίζουν και με το παραπάνω να ρίξετε μια ματιά. Παρακάτω, έχουμε επιλέξει τα πέντε graphic novel που, κατά την γνώμη μας, είναι τα πιο συναρπαστικά από την συγκεκριμένη κατηγορία της DC.

5. Wonder Woman: Dead Earth

Πλέον, και οι τρείς πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της DC έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο Black Label, με τον Batman να κάνει την δυναμική αρχή, και ύστερα αποκτώντας τις δικές τους σειρές και ο Superman με την Wonder Woman. Εκείνη έκανε εντυπωσιακά το ντεμπούτο της με το Dead Earth πού ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 από τον συγγραφέα και εικονογράφο Daniel Warren Johnson.

Το Dead Earth αφηγείται μια ιστορία όπου η Wonder Woman ξυπνά από έναν φοβερά μακρύ ύπνο σε μια Γη αποδεκατισμένη από τον πυρηνικό πόλεμο με μόνο μια μοναδική ανθρώπινη πόλη να παραμένει όρθια, που όμως και αυτή είναι στο έλεος μιας επερχόμενης καταιγίδας τιτανικών τεράτων.

Σίγουρα, ένα κόμικ που αξίζει να διαβάσετε ακόμη και αν δεν είστε ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Wonder Woman, που θα σας κάνει να την εκτιμήσετε λίγο παραπάνω.

4. Batman: White Knight

Το Batman: White Knight είναι η αρχή μιας συναρπαστικής ιστορίας του Σκοτεινού Ιππότη, η οποία έχει χωριστεί σε δύο μέρη και έχει γραφτεί και εικονογραφηθεί από τον Sean Murphy. Σε αυτό το graphic novel, ο Joker υποτίθεται ότι έχει ανακτήσει τη λογική και το μυαλό του και ξεκινά μια αποστολή που έχει ως στόχο να αλλάξει τη φήμη του, ενώ παράλληλα στοχοποιεί τον Batman ως κακοποιό και κύριο υπαίτιο για τα δεινά του Gotham.

Ωστόσο, με τη νέα του λογική έρχεται και μια νέα επιθυμία για εξουσία, όμως αυτήν την φορά όχι μέσω της διαχρονικής επιθυμίας του για ανεξέλεγκτο χάος αλλά επιδιώκοντας να αναλάβει το Gotham μέσω της πολιτικής του.

3. Batman: Curse Of The White Knight

Όπως προαναφέραμε, αυτό είναι το δεύτερο μέρος της ιστορίας Batman: White Knight το οποίο είναι επίσης γραμμένο από τον Sean Murphy,αλλά αυτήν την φορά με τον Klaus Janson να βοηθάει σημαντικά στο κομμάτι του artwork.

Ο Joker επέστρεψε με έναν υπέροχο τρόπο, και αυτή τη φορά έχει τον Azrael στη διάθεσή του, και μαζί εργάζονται σε ένα πολύ πιο προσωπικό σχέδιο στο οποίο οι δύο τους καταδιώκουν τον Batman, αποκαλύπτοντας ένα μακροχρόνιο οικογενειακό μυστικό των Γουέιν που μπορεί να καταστρέψει τον Σκοτεινό Ιππότη.

Τα δύο Grapic Novel της σειράς White Knight είναι σίγουρα από τα highlight του DC Black Label και όποιος είναι fan του Batman πρέπει, οπωσδήποτε, να τα διαβάσει.

2. The Last God

Το Black Label δεν είναι αποκλειστικά και μόνο για ιστορίες των γνωστών μας υπερηρώων σε πιο ώριμες κατευθύνσεις, αλλά έχει επίσης κάποιες αυτόνομες σειρές που δεν έχουν πρωταγωνιστές υπερήρωρες, όπως το The Last God.

Δύο διαφορετικές ομάδες πολεμιστών αντιμετωπίζουν την ίδια απειλή, αλλά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στην μια εποχή, η ομάδα καταστρέφει τον κόσμο της, ενώ η άλλη τον σώζει. Οι πρωταθλητές της σύγχρονης εποχής πρέπει να ενωθούν για να πολεμήσουν τον τελευταίο των θεών, κάτι που είναι ένα έργο τρομερής δυσκολίας. Αν είστε φίλοι του φανταστικού, θα λατρέψετε αυτήν την ιστορία.

1. Batman: Last Knight On Earth

Το Batman: Last Knight on Earth προέρχεται από τον δημιουργό του Court of Owls και της εκπληκτικής σειράς Batman The New 52, Scott Snyder. Mε τον αγαπημένο Greg Capullo να αναλαμβάνει την εικονογράφηση, κάνοντας μαγευτική και πανέμορφη δουλειά όπως πάντα, εξερευνά τον χαρακτήρα του Bruce Wayne με μοναδικό τρόπο που δεν είχε κάνει ποτέ προηγουμένως.

Καθώς ο Bruce ξυπνάει βρισκόμενος στο Arkham Asylum ανακαλύπτει ότι δεν ήταν ποτέ ο Σκοτεινός Ιππότης που πάντα πίστευε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφεθεί με ένα αινιγματικό μυστήριο που πρέπει να ξετυλίξει για να ανακαλύψει την αλήθεια, ανακαλύπτοντας ποιος διαστρέβλωσε την πραγματικότητα που κάποτε γνώριζε.

Αν είστε fan του Batman και ειδικά της σειράς The New 52, θα λατρέψετε τον συγκεκριμένο τίτλο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Black Label από το επίσημο site της DC πατώντας εδώ.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.